Ligger hjemme på sofaen i dag, tåler tydeligvis ikke vår-lufta noe særlig. Det har gått med utrolige mengder snytepapir, den personen som oppfant snytepapir med balsam fortjener en medalje!

En god ting ved å ligge snørrete og slapp på sofaen er jo at en får lest litt (ikke syk nok til at Dr. Phil frister…) 
Dagen startet med Den elskelige giftblandersken av Arto Paasilinna. Han er en av mine store favoritter, og hans skildringer av akterutseilte hverdagshelter er både hjertevarme, rørende og utrolig morsomme. Oberstinnen Linnea Ravaska, som hver gang pensjonen blir utbetalt får besøk av sin kriminelle fostersønn og hans svirebrødre for å feste opp hennes penger, er intet unntak. Oberstinnen får til slutt nok og tar opp en kamp på liv og død. Boka var lett å komme gjennom, hadde ingen dødpunkter og var veldig fornøyelig.

John Ajvide Lindqvist Håndtering av udøde kan ikke akkurat kalles morsom, men den er på en forunderlig måte veldig hjertevarm. I Stockholm våkner alle som har dødd i løpet av de siste to månedene til live. Men de er ikke egentlig i live, og det eneste de vil er å komme hjem. Men hvordan takler de etterlatte at de døde vender tilbake, uten å være seg selv… Boka er en vellykket blanding av sosialrealisme og grøsser-roman, og imponerer meg. Men ikke så mye som hans første bok, La den rette komme inn!