– som foreslår vin på en solskinnsmandag! Sitte ute med god vin og tapas, det et luksus på en mandag rett etter jobb det 🙂 Spiste deilige scampi, og da måtte jeg jo skryte litt av min gode oppskrift, så her kommer den:

Gambas al pil pil
4-5 ss olivenolje
4 hvitløksbåter, finhakkes
1/2 chili, finhakkes (ev 1 ts tørket chili i flak)
1 ts paprikapulver
500 g middels store, rå scampi, uten skall og tarm
1-2 ss nypresset sitronsaft
1-2 ss tørr sherry
salt og pepper
2 ss bladpersille, finhakkes

Varm olivenolje i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chili og paprikapulver og stek i ca 1 min til det begynner å dufte. Skru opp til sterk varme, ha i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i 3 min, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Smak til med salt og pepper og dryss over persille rett før servering. Serveres med godt brød som man kan bruke til å suge opp den gode stekekraften.

Advertisements