Har ikke lest annet enn aviskronikker av Selma Lønning Aarø tidligere, men denne boka ga meg lyst til å lese mer. Fasinerende bok om ensomhet sammen andre, brutte forventninger og dårlig komunikasjon.

En mann løper direkte fra et kyss med sin elskerinne og ut i veien der han blir overkjørt og havner i koma. Rundt denne hendelsen veves flere liv sammen. Helen, elskerinnen gjennom flere år, er gravid. Hun må skjule både seg og sine følelser på sykehuset og i begravelsen. Alma, den forsmådde hustru, lever vel mye i sin vakre fortid i stedet for sin skamferte nåtid. Hun er klar oven mannens utroskap og innvolverer en motvillig vaskehjelp i sin livshistorie. Elvira, datteren, vet også om sin fars utroskap men vet ikke med hvem. Hun føler seg sviktet av faren, og skyld i morens skade. Helens far sliter med forholdet til sin datter, og spesielt til sin kone som er sterkt rammet av alzheimer.
Alles histroier blir vevd sammen på en besnærende måte, vi hopper i tid og får ofte a-ha-opplevelser over hvordan ting henger sammen. Morsomt med boka som Helen har skrevet og som Elvira leser og legger igjen i en bokhandel og dermed finner en av Helens gamle flammer fram til henne. Vel mye tilfeldigheter kanskje, men fiffig.

Boka gir et klart bilde på at virkeligheten ikke er den samme for alle, med alle misforståelser og hemmeligheter vi omgir oss med. Jeg likte den kjempegodt, og sterkes inntrykk gjorde nok Elvira.

Reklamer