Har to bøker liggende som jeg ikke kommer noen vei med. Mesteren og Margarita av Michail Bulgakov skjønner jeg ikkeno av, føler jeg må lese litt både om boka og tiden den er skrevet i for å forstå mer. Tunneler av Rod Gordon & Brian Williams fenger meg bare ikke, og det irriterer meg for jeg hadde så store forhåpninger til den… Følte liksom at jeg var i et dårlig lese-modus.

Men så begynte jeg på Vann til elefantene av Sara Gruen, og har vært helt oppslukt. For å si det slik: GODT stekt fisk til middag i dag…. Jacob Jankowski er nitti eller nittitre år gammel, bitter for at kroppen og hjernen svikter og ikke interessert i å tekkes pleierene på hjemmet der han bor. Da et sirkus rigger seg opp på parkeringsplassen utenfor pleiehjemmet begynner Jacob og mimre. 23 år gammel var han foreldreløs, blakk og med en nesten fullført veterinærutdannelse da han kom i kontakt med Benzini-brødrenes Mest Spektakulære Sirkus i Verden. Det ble et møte som forandret manges liv. Jacob forteller om «freaks», artister, dyr, vennskap og den store kjærligheten. For selvfølgelig; Marlena med paljettkostymene, hun er årsaken til at Jacobs liv aldri mer ble det samme….
Boka har en god varme og nydelige personligheter. For å sitere vaskeseddelen: «…  en uforglemmelig fortelling om kjærlighet og vennskap – og om å ha mot til å gjøre det rette» -og det er jo absolutt ikke noe minus at den minner meg om min favorittserie: Carnivale.

Reklamer