harmonysilkfactoryDette er fortellingen om Johnny Lim – skurk, kommunist, folkehelt, tekstilhandler, oppfinner og gift med Snow – den vakreste kvinnen i Kintadalen i Malaysia.  En fascinerende historie om Malaysia i 1940-årene, Japan truer med å innvadere, kommunistene er på frammasj og det er store muligheter for en mann med flaks og vilje til å tøye reglene. 

Forfatteren Tash Aw, som er oppvokst i Malaysia men nå bosatt i London, har skrevet en spennende historie om en mann som ingen egentlig kjenner.
Gjennom tre deler fortalt av tre forskjellige personer gir boka et bilde av Johnny Lims dramatiske liv, fortalt av sønnen, kona og vennen. 

Sønnen  Jasper vil gjerne vite mer om sin far og roter i gamle papirer og tar kontakt med mennesker fra farens fortid. Han finner ut mye, men oppdager også at mye ved farens liv er skjult og at det er like mange oppfatninger om han som person som det er personer han spør.

Den vakre, men kalde,  kona Snow kommer fra dalens rikeste familie, og giftet seg med Johnny på tross av familiens motstand. Hun  skriver dagbok  fra bryllupsreisen.  En reise som var full av dramatikk og litt for mange folk… 

Vennen Peter Wormwood mimrer tilbake fra gamlehjemmet og tenker på kompisen Johnny, men også på kona hans Snow…

– men hvem av dem kommer med den riktige historien, og er det bare én riktig historie om Johnny Lim? Ingen er helt sikre på om han er en helt eller en skurk, en kapitalistisk forretningsmann eller en kommunistisk leder. Dette er historie om én man i tre versjoner.

En bok som ikke gir et svar, men flere mulige. En bok en kan spinne videre på lenge etter at siste side er lest.

Reklamer