Det er ikke påska som er krim-tid for meg, men sommeren. Det er deilig å sitte i sola og lese noe som fenger men som likevel ikke krever så mye av meg som leser. Bortsett fra at så langt i sommer har jeg lest mest på sofaen, og leggene har ikke vært i sola men gjemt under et ullpledd….

Som sunket i jorden av Vall McDermid imponerte ikke på langt nær så mye som hennes bøker om Carol Jordan og Tony Hill, for de er noe av de beste jeg har lest i genren psykologisk, ekkel krim. Også veldig se-verdige på film forresten! En far som har vært forsvunnet i 23 år, en kidnapping med fatale konsekvenser, en eksentrisk rik gammel grinebiter, en nyskjerrig journalist og to etterforskere som har lyst på hverandre er hva vi får servert. Kunne blitt bra, men jeg skjønte litt for fort hvor det bar hen og litt tenking vil jeg gjerne ha selv om det er krim!

En bit av mitt hjerte av Peter Robinson klarer å kombinere den gode historien med en etterforskning som ikke har den opplagte løsningen, og det liker jeg! Trondheim folkebibliotek er ikke flinke til å legge inn fikitve personer som enmerord, så jeg husker ikke i farten hvor mange bøker det har kommet om Alan Banks på norsk, men det har blitt en del. Banks er en slik etterforsker jeg liker, og jeg liker å følge med på hans persolige liv i tillegg til sakene han løser. Det vil si at jeg annbefaler å lese bøkene i rekkefølgen de er skrevet. Robinson fletter ofte inn en forbrytelse begått i «gamle dager» og som får innvirkning på noe som skjer i nåtiden. Akkurat den vekslingen mellom «før» og «nå» får han til veldig bra og han er flink til å legge ut nok spor og blindspor til å holde meg våken til siste side er lest. En usedvanlig tørr sommer en en av bøkene jeg gang på gang anbefaler for de som vil ha god, engelsk krim.