001

Fikk en hel skål full av nydelige stikkelsbær av naboen i dag, kjempegode! Men hva i alle dager skal jeg gjøre med alle de jeg ikke klarer å snavle opp? Etter litt raskt googling på frukt.no fant jeg dette:

«Bruksområde
Stikkelsbær spises naturell. Stikkelsbær er velegnet til å lage gelé, til saft og til sylting. Kan også brukes i paier og kaker. Deilig som garnityr til kjøtt og fiskeretter. Stikkelsbær kan fryses.»

Hmmm…. Garnityr?? Det blir i alle fall ikke syltetøy, for jeg er ikke noe særlig syltetøyspiser. Noen som har tips??

denne fra frukt.no ser da litt spennende ut:

Stikkelsbær-chutney

Deilig chutney av stikkelsbær bruker du som tilbehør til kjøtt eller fisk!

Ingredienser:

  • 1 ½ kg stikkelsbær
  • 250 g løk
  • 175 g rosiner
  • 350 g sukker
  • 1 ts pickleskrydder
  • 2 ts sennepsfrø
  • 6 dl eddik

Fremgangsmåte:

Skrell løken, skjær dem i små biter og kok dem møre i litt vann. La løken renne av seg. Ha rene, rensede stikkelsbær i en kjele sammen med løken, rosiner og de øvrige ingrediensene.

Chutneyen skal småkoke ca. 1 time til den er tyktflytende. Fyll den over på rene glass eller krukker. Avkjøl og sett på lokk.

Advertisements