Jeg, som har fått litt kunnskap om vin etterhvert, har noen tips jeg gjerne vil dele med meg – til dere som kanskje ikke er like bevandret i vinens rike. Jeg vil derfor gå detaljert og enkelt fram:

Først og fremt – hvordan skille på røde og hvite viner:
Enklest skiller man på disse vintypene med å skvalpe en liten skvett på en hvit bordduk. Det vinet som etterlater seg en lilla flekk – er rødvin.
Er man en riktig kjenner så kan man bare ved å smake skille på rødt og hvitt. Tommelfingerregel: De hvite smaker som regel edikk, mens de røde har mer smaken av stempelfarge. Man kan altså suge på et kontorstempel, deretter ta en slurk vin for så å konstatere om det er rødt eller hvitt. Enkelt hva?

Portvin er en vin man serverer i porten når gjestene kommer. Har man ingen port går det like greit å servere i heisen eller trappeoppgangen.

Serverer man tørr vin bør det ikke være gjennomtrekk eller at noen av gjestene nyser – da vinen lett kan støve ned hele huset.

Man kan bestille sin vin og få den hjemkjørt. Skulle man likevel bære den med fra Polet selv, så velg en lettvin.

Til fisk, som fiskeboller og sild foretrekker de fleste hvitvin, mens man til pølser og innmat bør drikke rødt.

Til vilt kjøtt serveres vildvin. Til grillmat er det et unntak på hvitt og rødt. Til dette serveres helst brennvin da dette harmonerer best med svartbrent mat.

Ord som er vanskelige å si når man har drukket litt vin:
– Uovertreffelig
– Innoativt
– Virosiøs
– Kosteskaft

Ord som er vanskelig å si når man har drukket for mye vin:
– Vestkystsk
– Substanitiere
– Konstituere
– Gjennomsnittelige

Ord som er helt umulig å si når man har drukket for mye vin:
– Nei takk, ikke mere vin til meg
– Sorry, du er ikke helt min type
– Nei takk, jeg vil ikke ha sex i kveld

Reklamer