-jepp det stemmer! Lajla Rolestad har med Nekronauten faktisk skrevet en skrekkelig spennende bok som i form minner både om Shelley, Stoker og Conan Doyle.

Grosserer Grock blir funnet drept og bokens hovedperson, legen Janss, blir tilkaldt på grunn av likets tilstand. Selv om grossereren har vært død i bare noen timer, er kroppen i en tilstand av langt framskreden forråtnelse. Grosserens død blir bare den første i en rekke av mystiske og bestialske dødsfall. Likene er grufult mishandlet, og det spekuleres både i ukjente villdyr og okkulte krefter. Janss og hans venn Jonas begynner å etterforske disse dødsfallene, og roter seg etterhvert langt inn i skumle og dødelige saker.
Boka er satt til en tid og et sted utenfor vår verden. Landet heter Grandbretan, og det er en stor kolonimakt. Moten innebærer at man har lenker mellom bena som forhindrer bevegeligheten også stive snipper at de skjærer seg inn i halsen. Slike detaljer er det mye av i boka, og det syns jeg virkelig er med på å gjøre dette til en leseopplevelse utenom det vanlige. Rolstad har skapt en verden jeg tror på, og boka virker veldig gjennomarbeidet. Litt stivt språk gjør den litt tunglest på de rette måten for en slik type bok, det skal være litt pompøst og svulstig.
Anbefales!

Reklamer