Har hatt en helt utrolig fantastisk tur som starta veldig bra og fortsatte i samme stil! Vår første morgen ble vi vekket i 7-tia av det største 1. mai-toget jeg noensinne har sett, vi slang oss med og før vi ante ordet av det masjerte vi i 1. mai-tog i Havana 🙂 Tror vi gikk under Universitetet i Havanas fane, og kom i prat med en trivelig fyr som viste oss «byes beste mojito-bar», før klokka 10 på morran hadde vi drukket tre mojitos hver!

Gruppa vi reiste med var helt topp, en fin sammensetning av folk fra England, Danmark, og Australia. Vi hadde mye morro sammen, de var med på å gjøre turen helt spesiell – savner mange av dem!
Jeg syns Cuba på mange måter levde opp til de forventningene jeg hadde til landet før jeg dro, både når det gjaldt antall gamle amerikanske biler i gatene, de sterke fargene på husene, de smilende menneskene, de gode mojitosen, mangelen på reklame, utvalget av varer i enkelte butikker og at mange faktisk røker store, tykke sigarer. På andre områder levde Cuba ikke opp til ryktet, jeg spiste masse god mat! Vi bodde hovedsaklig i casas, dvs hjemme hos folk som leide ut rom i sitt egen hus. Der satt vi i stua deres og fikk servert middag, litt spesielt, men god mat som regel.
Vi har vært så og si over hele øya, både i store og minde byer, og «byer» bestående av tre gater. Tror jeg liker Trinidad best, likte stemningen i byen, avslappet men likevel en by. Og så var den helt utrolig vakker!

I Santiago ble vi overraska av et skikklig regnvær, en styrtsjø av regn som omgjorde gatene til elver. Vi forsøkte og søke ly under en palme, men den ga ikke mye ly og vi ble raskt ganske våte. Da skjedde noe som aldri ville ha skjedd i Norge! Flere hus innviterte oss inn til seg for å søke ly for regnet, fem helt ukjente turister! Et godt på bilde på gjestfriheten jeg følte vi ble møtt med, selv om «smask-smask» fra nesten hvert eneste mannfolk fra 13 år og opp til godt over pensjonsalder jo kunne være litt i meste laget av oppmerksomhet enkelte ganger…

Reklamer