Lagde laksepai en dag, og den ble, om jeg får si det selv, veldg god. Her er oppskrifta:

Brukte Nå paideig, den som er ferdig på rull. Syns den var god, mye mer butterdeigaktig enn maisennapaideigen som jeg har prøvd før.

To laksefileter uten skinn og bein, ca 300 g ble delt i terninger, ca 1,5 x 1,5 cm.
En bunt  grønne asparges kokes lett, og deles i biter.
Legg laks og asparges i paiforma.
Bland sammen 2,5 dl matfløte med 2 egg og litt salt og pepper, og tøm blandinger over laksen og aspargesen.
Hadde sikkert vært godt med litt gressløk også kan jeg tenke meg, men den gressløken naboen hadde i hagen sin sist sommer var ikke der i år…

Sett ovnen på 180 grader, og stek paien  midt i ovnen til eggestanden har stivnet og begynner å få farge, ca 40 min. Ikke steik paien for lenge, da blir den tørr. Klem forsiktig på eggestanden, den skal føles fast, men elastisk – da er den ferdig.

Advertisements