Har lest noen riktig gode tegneserier i det siste.


Bill Wilingham har nå kommet til bind 14 i sin serie Fables, og nå tar det seg opp igjen. Serien handler om eventyrfigurer som har måttet rømme fra sin verden og nå bor i skjul blandt oss mennesker. Et meget godt konsept! Etter den store krigen var over i bind 11 trodde jeg at nå kom det til å bli kjedelig, nå når skurken var uskadeliggjort. Men jammen dukker det ikke opp en ny skurk, og denne er virkelig EKKEL.


American Vampire er skrevet av Scott Snyder og SELVESTE Stephen King!! Serien handler om amerikas første vampyrer. Det vil si, ikke de europeiske som har flyttet til Amerika, men de første vampyrene «skapt» i Amerika. Skinner Sweet blir ved et uhell vampyr i 1880, og skiller seg fra sine europeiske likesinnede ved at han får kraft fra sola, og er på sitt svakeste på måneløse netter. Men blodtørsten har de til felles. Samtidig som vi følger Sinner Sweet i hans jakt på de som skapte han, møter vi også Pearl Jones som etter en kveld som leketøy for de europeiske vampyrene blir dumpet i ørkenen. Men hun er ikke død, hun er også blitt vampyr på jakt etter hevn.
Herlig å lese om skikkelig slemme vampyrer igjen, og helt utrolig flott tegnet av Rafael Albuquerque.


Langt mer alvorlig er Bryan Talbots historie. Den tar for seg incest og overgrep, og er både vakker og vond å lese. Helen har blitt misbrukt av sin far i åtte år når hun en dag får nok og rømmer hjemmefra. Hun lever på gata i London, men kommer seg tilslutt til området der hennes store helt Beatrice Potter bodde. Der klarer hun å ta opp kampen mot sine egen demoner og konfronterer sin far med det han har gjort. Anbefales!

 

Reklamer