Serien Jordens barn, bedre kjent som Hulebjørnens klan etter tittelen på den første boka, har det tatt forfatteren 26 år å skrive ferdig! Lang tid for seks bøker, men det er jo ikke akkurat noen lette små bøker heller da… Serien handler om Ayla som er cro-magnon men vokser opp blandt neandertalere. Hun blir forvist fra dem, og lever alene til hun treffer sitt livs kjærlighet Jondalar og sammen legger de ut på en lang vandring med mange opplevelser.
Jeg vet ikke hvor gammel jeg var da jeg begynte på serien, første bok ble utgitt i 1985 og da var jeg 11 år og skikkelig lesehest så det kan godt hende den ble lest da. Syns bøkene er fasinerende og spennede, selv om de sikkert ikke er historisk korrekte. Før bok 5 kom i 2002 leste jeg om igjen de fire første (eller skumma dem) og det er jo veldig mye gjenntakelser og detaljer, men likevel var de fine og lese om i gjen med voksne øyne.
Siste og avsluttende bok kom nå i vår, og i kveld ble jeg ferdig. Tenkte vel i grunnen at det kom til å bli litt trist å bli ferdig med en serie som har fulgt meg så lenge, men egentlig kjenner jeg at jeg er bare glad til at nå er det slutt. Må vel si at denne boka var alt for full av gjenntakelser og skildringer av hulemalerier… Langdryg avslutning, men jeg vil fortsatt annbefale de 3-4 første bøkene i serien.

Reklamer