Prøvde meg på noe nytt til lesesirkelen sist, som jeg syns ble veldig godt 🙂 Oppskrifta fant jeg i Gøril Wikers kjempefine bok Leve livet! Der kryr det av fristende oppskrifter.

Tertebunnen:
175 g hvetemel
40 g melis
75 g usaltet smør
1 eggeplomme – spar på hviten
1 ss vann
Kna sammen deigen til en fast klump. I oppskrifta står det i matprossessor, men slike fancy ting har ikke jeg… Syns den ble litt tørr, så jeg tok bittelitt mer vann. Sett den kaldt i ca 30 min, før du trykker den ut så tynt som mulig i en springform. Prikk med gaffel og pensle med eggehviten, og stek den midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter.  Ta så ut tertebunnen, og skru ned ovnen til 180 grader

Sitronfyllet:
3-4 sitroner avhengig av størrelsen, jeg brukte 4 men satser på 3 neste gang….
6 egg
175 g sukker
2 dl fløte
Riv skallet av sitronene og press ut saften. Bland med eggene, sukkeret og fløten. Her står det også matprosessor i oppskrifta, men rå makt og en visp funker også. Får da i tillegg trent grevinnehenget 😉 Hell blandingen i terteformen, og stek den midt i ovnene på 180 grader i 30 minutter. Den skal fortsatt være skikkelig skjelven når du tar den ut av ovnen, den setter deg når den blir avkjølt. Best er den når den er kjøleskapskald, servert med et dryss av melis over. Jeg serverte den også med mascarponekrem. 1 boks mascarpone blandets med 2 ts vaniljesukker og en liten skvis sitron.

NYDELIG!

Reklamer